Kuchnia

Zupy

Czerwona zupa z ryżem

Składniki
2 torebki ryżu białego (200 g)
250 g mielonej wołowiny
4 średniej wielkości cebule
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
? l soku pomidorowego
? l wywaru z warzyw (lub wywaru z kostki warzywnej)
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka zmielonego kminku
liść laurowy
sól, pieprz, cukier do smaku


Produkty użyte w przepisie
Ryż biały
Przygotowanie

Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić je na rozgrzany olej i dusić. Dodać czosnek, mielone mięso i ryż Basmati. Smażyć chwilę cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i rosół. Przyprawić listkiem laurowym i kminkiem. Gotować ok. 20 min., można uzupełnić wodą. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Można udekorować ziołami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation