Kuchnia

Zdrowe nie znaczy nudne

Składniki
300 g makaronu (rurki, świderki lub muszelki)
1 łyżka soli
1 łyżka oliwy z oliwek
1 średnia czerwona cebula, posiekana
1 czerwona papryka, pocięta w paski
1 żółta papryka, pocięta w paski
20 g brokułów
50 g sera pleśniowego typu blue cheese (np. Stilton), pociętego lub pokruszonego w małe kawałki
50 g sera typu gruyere/manchego, pociętego lub pokruszonego w małe kawałki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i czarny pieprz
chrupiąca zielona sałata
Metoda Przyrządzania
Zagotuj wodę w dużym rondlu. Posól, dodaj makaron i gotuj około 10 minut, aż będzie al dente. Następnie ugotuj brokuły. Paprykę i brokuły duś przez 6-8 minut w niewielkiej ilości wody. Dodaj posiekane pomidory i gotuj jeszcze 2 minuty. Przypraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Do sosu dorzuć makaron, oraz kostki sera i wymieszaj, aż ser się rozpuści. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki. Podawaj ze świeżą, przyprawioną sałatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation