Kuchnia

zupa

Gazpacho, czyli zupa która nie wymaga gotowania. | Make Life Easier
Skład:

5 dojrzałych pomidorów

2 dojrzałe, czerwone papryki

1 duża cebula

garść pietruszki

1 kromka chleba pszennego (namoczona w wodzie)

1 łyżka octu winnego

2 łyżki oliwy z oliwek

szczypta soli

pieprz

2 ząbki czosnku
Wszystkie warzywa umieszczamy w robocie kuchennym i miksujemy na gładką masę (ok. 7-10 minut). Dodajemy namoczony chleb, ocet winny i oliwę i miksujemy kolejne 2 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Umyte wcześniej warzywa, umieszczamy w mikserze.
Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Miksujemy ok. 7-10 minut na gładką masę.Przed podaniem koniecznie wstawmy do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation