Kuchnia

zupa

Meksykańska zupa
Składniki:
(Porcja dla 4 Osób)

3 Szklanki bulionu z KURCZAKA
2. Piersi z KURCZAKA
4 ząbki czosnku, posiekane
1 Łyżeczka słodkiej papryki
1 (14,5 uncji) puszka pomidorów pokrojonych w kostkę
1 papryczka chili
1 (14,5 uncji) puszka Czerwonej Fasoli (odsączonej)
1 (14,5 uncji) puszka Kukurydzy (odsączonej)
1 łyżka koncentratu pomidorowego pelna
3 Szklanki posiekanego sera cheddar
1/2 Szklanki kwaśnej śmietany
1/2 Szklanki posiekanej świeżej kolendry + Troche Do dekoracji

+ Sol i pieprz do Smaku
+ Bagietka LuB Inny rodzaj chleba

Przygotowanie:

W duzym garnku doprowadzić 3 Szklanki bulionu z KURCZAKA do wrzenia i dodac Piersi Z KURCZAKA. Gotować na średnim ogniu.

W blenderze połączyć paprykę chili, czosnek i Pomidory i dobrze zmiksować. GDY składniki połączą sie Dolac je zrobić gotującego sie wywaru. Wmieszać KONCENTRAT pomidorowy. Dodac odsączoną fasolę i kukurydzę.

W trakcie gotowania zupy wyjąć KURCZAKA oo garnka, umieścić go w osobnym naczyniu i rozdrobnić (użyć w Tym celu dwóch widelców). Rozdrobnionego KURCZAKA włożyć z powrotem Do zupy.
Przyprawić całość papryka i dodac Sol i pieprz do Smaku.

Po okolo 30 minutach gotowania W małym naczyniu wymieszać 0,5 Szklanki śmietany z kilkoma łyżkami gorącej zupy (zapobiegnie do zważeniu SIE śmietany). Dodac mieszaninę do garnka i DALEJ gotować.

5 Minut przed podaniem dodac Do zupy 0,5 Szklanki kolendry i 1,5 Szklanki sera. Kiedy ser zacznie sie Topić wyłączyć Ogień i serwować.

NIE zapomnij, udekorować swojego dania pozostałym serem i odrobina świeżej kolendry. JESC na gorąco z. Francuska Bagietka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation