Kuchnia

zupa

ZUPA PAPRYKOWA Z CHILI
4 papryki czerwone
2 twarde pomidory
1 cebula
1,5 l bulionu drobiowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
0,5 łyżeczki chili w proszku
pieprz, sól
1 łyżka oliwy

Wykonanie:
Pomidory sparzyć i pokroić w ósemki.

Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w wąskie strąki.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Oliwę rozgrzać w garnku i podsmażyć na niej cebulę. Gdy cebula będzie szklista do garnka przełożyć pomidory i paprykę i zalać bulionem. Gotować około 30 min. Następnie dodać do garnka koncentrat pomidorowy, chili, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok. 10 minut. Po tym czasie zupę zmiksować blenderem.
Zupę podawać z groszkiem ptysiowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation