Kuchnia

zupa

Zupa krem z cukinii i mozzarella

TAGI: MOZARELLA ŚMIETANA BULION CUKINIA ZUPA KREM ZUPA Zupa krem z cukinii to zdrowy i pyszny letni lunch!fot. A. Rogalski czas wykonania: 30min. ilość kalorii: 180 kcal liczba porcji: 6 Poziom trudności: łatwy
Sposób przygotowania

Cukinie dokładnie umyj, pokrój w sporą kostkę. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Cukinie i ziemniaki przesmaż na oleju. Przełóż do garnka, zalej gorącym bulionem.
Dodaj lekko zrumienioną na maśle cebulę. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa zaczną się rozpadać.
Zupę zmiksuj, dodaj zmiażdżony czosnek, ponownie podgrzej, dopraw. Zabiel śmietaną, podawaj z pokrojoną mozzarellą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation