Kuchnia

Przekąski

Bruschetta z kurkami


200 g kurek
pęczek tymianku
3 łyżki masła
50 g twardego koziego sera
1/4 szklanki białego wina wytrawnego
bagietka
kilka kropli oliwy z oliwek
gruboziarnista sól i świeżo zmielony pieprz - do smaku


Umyjcie i dokładnie oczyśćcie kurki. Rozpuśćcie masło na patelni. Dodajcie listki tymianku, smażcie przez chwilę. Wlejcie wino i gotujcie przez około 2 minuty. Dodajcie kurki i smażcie na małym ogniu przez około 5 minut. Doprawcie solą i pieprzem.

Pokrójcie bagietkę, każdy kawałek lekko skropcie oliwą, ułóżcie plastry sera i kurki. Włóżcie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 5 minut. Na każdej grzance połóżcie gałązkę tymianku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation