Kuchnia

Przekąski

Tartinki z suszonymi pomidorami i rukolą

Składniki:

1 opakowanie tofu,
garść suszonych pomidorów,
2 ząbki czosnku,
¾ łyżeczki soli,
¼ łyżeczki zmielonego pieprzu,
garść świeżej, posiekanej bazylii,
rukola,
garść zielonych oliwek,
1 długa bagietka,
6 plasterków sera Gruyere (dostępny w Almie oraz Piotrze i Pawle)


Przygotowanie:

1.W blenderze zmiksuj tofu, kilka suszonych pomidorów, pokrojony czosnek, sól oraz pieprz. Do gładkiej masy dodaj posiekaną bazylię i wymieszaj wszystko łyżką.

2.Pokrój bagietkę na mniejsze kawałki. Każdy z nich posmaruj farszem. Na wierzch wysyp odrobinę rukoli oraz kilka suszonych pomidorów i oliwek. Na końcu posyp tartinki serem Gruyere.

3.Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 7-10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation