Kuchnia

Burgery

Burger z łososia


Składniki

30 dag fileta z łososia
3 łyżki + 1/2 szklanki sosu tatarskiego
2 łyżki posiekanego świeżego koperku
po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu
1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
2 bułeczki posypane sezamem (przekrojone na połówki)
1/2 pokrojonej w cienkie piórka czerwonej cebuli
4 listki masłowej sałaty



Sposób przygotowania

Zmiksuj łososia z 3 łyżkami sosu tartarskiego, 1 łyżką koperku, solą i pieprzem. Masa nie powinna być gładka. Uformuj 2 kotleciki, upiecz je na grillu lub usmaż. Wymieszaj resztę sosu tatarskiego z łyżką koperku i skórką z cytryny. Upiecz na grillu lub w piekarniku połówki bułeczek, posmaruj je sosem. Na spodach bułeczek ułóż kotleciki, posyp cebulą, obłóż sałatą i przykryj wierzchami bułeczek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation