Kuchnia

pieczenie,pasztety

Pieczeń wołowa w musztardzie -
Składniki:
- 1 kg wołowego mięsa na pieczeń,
- 3 łyżki musztardy francuskiej - 1 szklanka wywaru mięsnego,
REKLAMA

- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- 1 łyżka mąki,
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
Mięso przyprawić solą i pieprzem, natrzeć olejem i musztardą, odstawić do lodówki najlepiej na noc. Po tym czasie obsmażyć mięso z każdej strony na rozgrzanym oleju i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wywarem i piec pod przykryciem w nagrzanym do 180 st. C piekarniku, przez ok. 1 h ( w zależności od grubości mięsa). W czasie pieczenia często polewać mięso sosem. Po upieczeniu wyjąć mięso, a sos zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Pieczeń podawać z ziemniakami i fasolką szparagową.
Czas przygotowania 1 h 30 min. plus czas marynowania. Przepis na 5 osób.


Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/miesa/news-pieczen-wolowa-w-musztardzie,nId,409149?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation