Kuchnia

pieczenie,pasztety

SZTUKA MIĘSA W 5 MINUT - - coś z niczego czyli przysmaki z Mysiej spiżarni - bloog.pl

Składniki:

1 kg łopatki,schabu lub szynki
2 litry wody
1/4 szklanki soli
1 cebula
5 ząbków czosnku
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki pieprzu
2 łyżki majonezu
3 listki laurowe
5 kulek ziela angielskiego

Wykonanie:

W ciągu dnia zagotowujemy marynatę z wody,przypraw, majonezu oraz czosnku i cebuli. Studzimy a wieczorem wkładamy porcję mięso i zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć gotujemy mięso 5 minut po czym zdejmujemy z ognia i bez odkrywania zostawiamy w marynacie do rana. Rano powtarzamy czynność i ponownie zostawiamy mięso do ostudzenia. Gdy mięso jest dość grubą bryłą należy je przegotować trzeci raz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation