Kuchnia

pieczenie,pasztety

Pieczeń rzymska z udźca indyka – przepis krok po kroku – przepisy.pl
Składniki

udziec z indyka bez kości
800 g
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr
1 opak
jajka
7 szt
kajzerki namoczone w mleku
2 szt
ostra papryczka chilli
1 łyżeczka
natka pietruszki
1 pęczek
zielone oliwki
100 g
czarne oliwki
100 g
ser feta
100 g

Krok 1
Pieczeń rzymska z udźca indyka – krok 1
Mięso z indyka zmiel na grubych oczkach (możesz tez użyć gotowego mięsa mielonego) i połącz z odciśniętymi kajzerkami.
Krok 2
Pieczeń rzymska z udźca indyka – krok 2
Do mięsa dodaj łyżeczkę ostrej papryki, 2 jajka, posiekaną natką pietruszki, pokrojone w plasterki oliwkami, pokrojony w gruba kostkę serem feta oraz Przyprawę do mięsa mielonego Knorr dla podkreślenia smaku. Całość delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Pieczeń rzymska z udźca indyka – krok 3
Połowę farszu ułóż w formie do ciasta wyłożonej pergaminem. Po środku zrób małe wgłębienie. Ułóż pozostałe 5 ugotowanych na twardo i obranych jaj. Całość przykryj pozostałą częścią farszu.
Krok 4
Pieczeń rzymska z udźca indyka – krok 4
Pieczenią postukaj upuszczając ją na blat kilka razy, aby farsz dobrze się ułożył w foremce. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 90 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation