Kuchnia

Ulubione slodkosci

Chrupiące, złociste ciasteczka francuskie z brzoskwinią są bardzo łatwe w przygotowaniu. Słodkie i bardzo lekkie będą znakomitym dodatkiem do popołudniowej kawy.


Kaloryczne Łatwe Tanie
Przygotowanie

1. Połówki brzoskwiń kroję w plasterki i przekładam do garnka.

2. Dodaję syrop z brzoskwiń, miód i namoczone wcześniej rodzynki. Gotuję na małym ogniu przez 5 - 7 minut. W trakcie gotowania wciskam sok z 1/4 cytryny.

3. Ugotowane brzoskwinie odcedzam na sitku i pozostawiam do ostygnięcia.

4. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkowuję ciasto francuskie.

5. Szklanką wycinam z ciasta kółka, które układam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6. Na każde kółko układam po 4-5 kawałków brzoskwiń i kilka rodzynek.

7. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piekę ciasteczka 12 minut.

czas przygotowania: 25 minut
czas pieczenia: 12 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation