Kuchnia

ciasta, torty

Lekkie ciasto marchewkowe
Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej razowej
1/2 szklanki mąki białej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
łyżka startego imbiru
4 jajka
1/2 szklanki oleju rzepakowego
szklanka brązowego cukru
1/2 szklanki soku pomarańczowego
6 marchewek

Sposób przygotowania:

Połącz obie mąki z proszkiem do pieczenia, solą i startym imbirem. Jajka ubij i wymieszaj z olejem oraz cukrem i sokiem pomarańczowym. Połącz wszystkie składniki oprócz marchewki. Dokładnie wymieszaj. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj do masy. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Ciasto przełóż do formy i piecz około 50 minut. Odstaw do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation