Kuchnia

super pyszne

Jesienne, długie i przede wszystkim chłodne wieczory wprawiają nas w melancholijny nastrój, spędzany (zazwyczaj) pod kocem. My jednak znaleźliśmy sposób, by ta rutyna,chłód i szarość nas nie dotyczyła. Rajska ambrozja, czyli herbata w innym wydaniu, która rozgrzeje każdego!
Przepis na 1 porcję:
- 1 jabłko
- czarna (zwykła) herbata
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka soku malinowego
- odrobina soku z cytryny
- laska wanilii
- laska cynamonu
- anyżowe kwiatki (do dekoracji)
Rozciąć czubek jabłka, następnie wydrążyć środek. Zagotowaną wodę wlać do dzbanka i zaparzyć w nim herbatę. Dodać do niej sok malinowy, sok z cytryny i miód. Wymieszać. Całość przelać do środka jabłka. Dodać jeden anyż, a także laskę wanilii i cynamonu do smaku.
A jeśli chcesz, by Twój talerz z herbatą w jabłku wyglądał prestiżowo i
na lansie, udekoruj laską cynamonu oraz anyżowymi kwiatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation