Kuchnia

super pyszne

Składniki na 1 porcję:
- 2 jajka
- czubata łyżka mąki pełnoziarnistej
- szczypta soli
- 1/2 banana
- łyżka masła orzechowego
- płatki migdałowe
- odrobina oleju do smażenia

Jajka ubijamy na najwyższych obrotach przez minutę. Dodajemy mąkę i sól i miksujemy, ale na najmniejszych obrotach. Na patelnię dajemy "kapkę" oleju i przecieramy ręcznikiem papierowym, tak aby była delikatnie natłuszczona.
Ciasto wylewamy na patelnię i smażymy tak długo, aż wierzch delikatnie się zetnie. Przewracamy omlet i chwilę jeszcze smażymy.
Przekładamy delikatnie na talerz. Połowę smarujemy masłem orzechowym, układamy plasterki banana i zginamy omlet na pół. Wierzch smarujemy masłem orzechowym, posypujemy płatkami migdałowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation