Kuchnia

super pyszne

Racuchy z bananami

35 dag mąki
0,5 litra kefiru
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3-4 banany
sok z cytryny
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kefir (można użyć kwaśnego mleka) połączyć z jajkami i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, utrzeć na gładką masę. Banany umyć, obrać, pokroić na dość grube plastry 2-3 cm, odstawić na kilka minut, obficie skropić sokiem z cytryny, aby miąższ nie ściemniał, osączyć, włożyć do ciasta.
Dużą łyżką kłaść na rozgrzany olej, zrumienić, obrócić na drugą stronę, zmniejszyć ogień, dosmażyć. Zdjąć z patelni, osączyć, posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation