Kuchnia

na słodko

BROWNIE

~100g czekolady gorzkiej, dobrej jakości
~75g masła
~3/4 szklanki cukru
~szczypta soli
~1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
~2 duże jajka
~1/3 szklanki mąki pszennej
~1 czubata łyżka ciemnego kakao
opcjonalnie: maliny

Wykonanie:

Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać cukier, wymieszać i odstawić na 2 minuty, następnie wymieszać z ekstraktem waniliowym. Do masy dodać jajka, jedno po drugim. W osobnej misce wymieszać mąkę, sól i kakao. Wmieszać w masę czekoladową. Ciasto przelać do formy 20/20cm(w oryginale) lub 17/27cm (ja piekłam w takiej)- ciasto będzie wysokości jak na zdjęciu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation