Kuchnia

bezglutenu

Sernik bezglutenowy

Bezglutenowa kuchnia Składniki - 2 kg białego sera zmielonego bezglutenowego, 1 i 1/4 szklanki oleju rzepakowego, 9 jaj, 0,75 l mleka, 4 szklanki cukru, cukier waniliowy, 3 sztuki budyniów śmietankowych bezglutenowych

Spód sernika sporządzamy z gotowej mieszanki bezglutenowej na ciasto kruche.

Spód ciasta robimy według przepisu podanego na opakowaniu mieszanki. Wykładamy ciasto na blachę. Następnie sporządzamy masę serową - mieszamy, najlepiej przy pomocy miksera kolejno następujące składniki - 3 jaja, 6 żółtek, zmielony ser, olej, mleko, 3 szklanki cukru, cukier waniliowy, budynie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 45 minut. W tym czasie ubijamy pozostałe białka z niepełną szklanką cukru na sztywną pianę (można dodać trochę sody oczyszczonej). Wyjmujemy sernik i rozkładamy ubitą pianę. Pieczemy jeszcze 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation