Kuchnia

bezglutenu

Filet rybny z cukinią

Składniki - 4 filety rybne (najlepiej ryby morskiej- dorsza, morszczuka), 1 cukinia, pół szklanki śmietany, 1 jajko, 3-4 łyżki startego żółtego sera, łyżka masła, 1 łyżka koperku, sok z cytryny

Filet opłukujemy i osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Cukinię myjemy, obieramy ze skórki, a potem kroimy na plasterki. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem i układamy na nim filety rybne. Następnie obkładamy je ze wszystkich stron cukinią. Śmietanę rozbijamy dokładnie z jajkiem i polewamy nią zapiekankę. Wierzch posypujemy obficie startym żółtym serem. Zapiekamy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po upieczeniu wykładamy zapiekankę na talerz i posypujemy posiekanym koperkiem. Podajemy z sałatką z pomidorów ze szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation