Kuchnia

lunch na wyjście

Sok marchewkowy
Ryż z fasolką szparagową
Czereśnie

Ryż z fasolką szparagową

Składniki na 4 porcje:
200 g fasolki szparagowej zielonej
100 g ryżu brązowego
½ cebuli
1 łyżka masła
1 łyżka sosu sojowego
Natka pietruszki
Przyprawa curry 1 szczypta
Sól, pieprz

Ryż ugotuj według przepisu. Fasolkę zblanszuj 10 minut. we wrzącej osolonej wodzie Na patelni rozgrzej masło, podsmaż posiekaną drobniutko cebulę, dodaj ugotowaną i odsączoną fasolkę, mieszaj i smaż 3 min. Następnie dodaj przyprawę curry, sól, pieprz i dolej troszkę wody. Duś 5 minut. Na koniec dodaj sos sojowy. Wymieszaj z ryżem i posiekaną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation