Kuchnia

lunch na wyjście

Muffiny z ananasem
mandarynka
sok warzywny


1 ½ szklanki mąki
½ szklanki cukru
½ szklanki płatków owsianych
1 łyżka proszku do pieczenia
2 jajka
½ szklanki maślanki
80 ml soku ananasowego z puszki
6 łyżek oleju
250 g ananasów z puszki

Do posypania:
cukier trzcinowy
płatki migdałowe

Plastry ananasa pokrój w kostkę. Mąkę, płatki, cukier i proszek do pieczenia wymieszaj. W osobnej misce połącz jajko z maślanką i olejem, następnie dodaj sok z ananasa i ananasa. Suche składniki wsyp do mokrych i szybko wymieszaj, tak aby składniki się połączyły. Gotowe ciasto nałóż do papilotek i włóż je do formy na muffiny. Posyp je z wierzchu płatkami migdałowymi i cukrem. Piecz w temperaturze 200°C około 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation