Kuchnia

Pan Deserrr

http://smakialzacji.blogspot.com/2012/11/panna-cotta-z-marschmallow.html

Panna Cotta z Marschmallow

Składniki:

400ml mleka kokosowego
250ml śmietanki kremówki
100g serka mascarpone
80g cukru
5 łyżeczek żelatyny + 1/4 szklanki wody
po łyżce mini marschmallow do każdej miseczki + do ozdobienia wierzchu


Przygotowanie:
Śmietankę podgrzewamy z cukrem, dodajemy do niej mleko kokosowe, następnie łączymy z serkiem mascarpone. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy serowej miksując by nie powstały grudki. Na dno każdej miseczki wrzucamy po łyżce marschmallow i zalewamy masą, wstawiamy do lodówki na ok 3-4 godziny, dekorujemy wierzch kolorowymi piankami i zjadamy popijając kawą :)
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation