Kuchnia

Pan Deserrr

Mango i jogurt Gelees

Wydajność: 6 - 1/2 szklanki porcji puree z mango: 2 średnie dojrzałe mango 1 łyżeczka. sok z cytryny 2 łyżki. cukru (opcjonalnie) mango obrać i pokroić mięso na duże kawałki. Wlać sok z cytryny na kawałki i puree w maszynce lub blender. Smaku, jeśli mieszanka jest zbyt kwaśny dodać cukier w razie potrzeby. Wlać puree równo na dnie 6 - 4 uncji okulary. Miejsce w zamrażarce. Jogurt Gelee: 2 szklanki jogurtu greckiego wanilia 1/4 szklanki cukru granulowany extra fine 1 1/2 łyżeczki. żelatyna 2 łyżki. wody Wlać wodę do małej miski. Posypać żelatynę nad wodą rozkwitnąć, odstawić. Połączyć jogurt i cukier w garnku, mieszać do połączenia. Łagodnie ogrzewać mieszaninę jogurt aż rozrzedza nieco. Usuń z piec-top. Mikrofalówki żelatyny na 10 sekund (okaże się ciecz) i połączyć się z mieszaniny jogurtu. Twoja mieszanka krem nie powinien być bardzo gorący, jeśli jest to niech to nieco ostygła. Zdjąć okulary z zamrażarki i warstwy mieszanki na górze jogurt mango puree. Przechowywać w lodówce przez 2 godziny przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation