Kuchnia

Pan Deserrr

Jagodowe mascarpone
Co kupić

200 ml serka mascarpone Pilos
1 opakowanie mrożonych owoców Green Grocer’s
1 łyżeczka soku z pomarańczy
1 łyżka płynnego miodu wielokwiatowego Marlene
szczypta cynamonu Mikado
2 łyżki cukru pudru Sweet Family
50 ml słodkiej śmietanki Pilos
listki mięty do dekoracji

Jak zrobić

poziom: łatwy porcji: 2 czas: 1h 15min

Owoce rozmrozić na sitku, wymieszać delikatnie z cukrem pudrem. Serek mascarpone połączyć z miodem, śmietanką, sokiem z pomarańczy i szczyptą cynamonu. Całość dokładnie wymieszać. Owoce oraz masę z serkiem przekładać warstwami do szklanych pucharków. Schłodzić – minimum 1 godzinę. Przed podaniem udekorować listkami świeżej mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation