Kuchnia

Pan Deserrr

Deser z mascarpone i owocami

Wyparz słoiki, które przechowujesz w kuchennej szafce. W międzyczasie przygotuj białą bazę – serek mascarpone wymieszany 50/50 z bitą śmietaną, powstałą oczywiście z ubijania śmietany 30% z sypką wersją bitej śmietany. Pokrój owoce w kawałki (ja mam brzoskwinie, gruszki i borówkę amerykańską).


Na dole słoików układasz warstwę białą, na to kilka łyżek konfitury, w moim przypadku jest to konfitura z czarnej porzeczki, na to warstwa pokrojonych owoców, potem warstwa biała i tak do wyczerpania się słoika.

Zamknij, schowaj na 20 min do lodówki lub na 5 min do zamrażarki. O siema !

Składniki:

serek mascarpone
śmietanka 18% lub 30%
bita śmietana w proszku
konfitura w czarnej porzeczki (lub inna)
owoce sezonowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation