Kuchnia

ooo co za ciacho

Eggnog ciasto z Pink Marshmallow Lukier
Ajerkoniak ciastko Lukier z Pink Marshmallow
Wydajność: Jeden 9-calowy ciasto dwuwarstwowych [kliknij] do wydruku przepis
ciasto adaptacją części Taste of Home Magazine

Eggnog ciasto:
½ szklanki masła, roztopionego
1 ¼ szklanki cukru pudru
3 duże jajka
½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1 szklanka przygotowany ajerkoniak

Rozgrzej piekarnik do 350F. Tłuszcz i mąka dwa 8 lub 9-calowe patelnie okrągłe ciasto, odstawić.
Masło śmietankowe i cukier razem w dużej misce utrzeć na puszystą masę. Dodać jajka po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Dodać ekstrakt waniliowy.
W osobnej misce, dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Trzepaczka dobrze połączyć. Stopniowo dodawać mąkę na kremie mieszaniny przemian z ajerkoniak. Rozpoczyna i kończy się z mieszaniny mąki.
Wlać ciasto do pieczenia dwóch okrągłych patelni. Piec przez 25-30 minut, aż wykałaczka włożona w pobliżu centrum wychodzi czysta. Fajne na 10 minut w patelni, a następnie włącz ciasta wychodzą kratce do całkowitego ostygnięcia.

Zefir lukier różowy (7 minut lukier):
2 białka jaj
1/2 szklanki cukru pudru
1/4 szklanki syropu kukurydzianego światła
2 łyżki wody
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
szczypta soli
Pink Gel barwnika spożywczego

Umieść wszystkie składniki w misce i stali zestaw ponad simmering (nie wrzącą!) Patelni z wodą. Pokonać mieszaniny z ręcznym mikserem, aż gęste i puszyste. Powinno to zająć około 7 minut. Wyjmij miskę z garnka z wodą i nadal beat lukier aż nieco ostygnie. Dodaj jedną lub dwie krople różowy żel barwnik spożywczy. Dobrze wymieszać. Mróz chłodzi natychmiast ciasta.

Uwaga: Jeśli odsłonięte, to lukier będzie bardzo lepki. Przechowywać pod ciasto Cloche lub w szczelnym plastikowym ciasto przewoźnika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation