Kuchnia

Glutenfree 1

Składniki:
 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub 1 duża puszka),
 3 pomidory,
 250g piersi indyczej,
 1 duża cebula,
 2 ząbki czosnku,
 3/4 szklanki czerwonego wina,
 4 duże ziemniaki,
 1 łyżka ziół prowansalskich,
 1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej,
 3/4 łyżeczki papryki ostrej,
 listki z 2 gałązek świeżego tymianku,
 1 łyżeczka soli,
 pieprz.
Przygotowanie:
Ciecierzycę namoczyć (najlepiej dobę). Ugotować.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Cebulę i czosnek drobno posiekać.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
W rondlu z grubym dnem podsmażyć pierś z indyka pokrojoną w kawałki i posypaną solą, cebulę i czosnek. Po ok. 5 minutach dodać ciecierzycę i ziemniaki, zalać szklanką gorącej wody i gotować 10 minut. Następnie dodać pomidory, wino i przyprawy i gotować jeszcze 10 minut aż większa część wody wyparuje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation