Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

SŁODKIE ZAPOMNIENIE.BLOGSPOT.COM: CIASTO ORKISZOWO - JOGURTOWE Z BRZOSKWINIAMI


Składniki:
300g mąki orkiszowej
150g płatków owsianych
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
150g cukru brązowego lub ksylitom
3 jajka
150ml oleju rzepakowego
500ml jogurtu owocowego 0% np. brzoskwiniowego
250-300g brzoskwiń z puszki

Wykonanie:

przesianą mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia oraz brązowy cukier mieszamy ze sobą
do suchych składników dodajemy pozostałe czyli rozbełtane jajka, olej oraz jogurt, całość dokładnie mieszamy
dno tortownicy ( 24cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem, przekładamy cisto, na wierzchu układamy pokrojone i osuszone kawałki brzoskwiń, pieczemy około 60-70minut w temperaturze 180ºC ( ciasto sprawdzamy patyczkiem w środku powinno być delikatnie wilgotne ale patyczek nie może być oblepiony surowym ciastem)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation