Kuchnia

Jedzenie. Zupy

Zupa krem z porów - Magazyn Kuchnia

Składniki
5 długich porów
3 średnie ziemniaki
2,5 l rosołu
sól
pieprz
10 kromek bułki wrocławskiej
10 grubych plastrów twardego żółtego sera
zioła prowansalskie do posypania
Sposób przygotowania
Umyte i oczyszczone pory kroimy w plasterki. Obrane ziemniaki kroimy w grubą kostkę. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości. Zestawiamy z ognia, trochę studzimy i miksujemy. Dodajemy sól i pieprz do smaku, podgrzewamy. Ser układamy na bułce, posypujemy ziołami i zapiekamy w piekarniku. Podgrzaną zupę podajemy w miseczkach, a grzanki na oddzielnym talerzyku. Ewentualnie można grzankę położyć na dnie miseczki i zalać zupą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation