Kuchnia

Jedzenie. Zupy

Zielona zupa z groszku z dodatkiem pesto - Magazyn Kuchnia

Składniki
3-4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
3 szklanki mrożonego groszku (lub groszku świeżo wyłuskanego)
2 dymki pokrojone na kawałki
sól, pieprz
1-2 łyżeczki soku z limonki lub cytryny
1/4 szklanki pesto (najlepiej domowego)
Sposób przygotowania
Zagotowujemy bulion, wkładamy groszek (zamrożony, jeśli używamy mrożonego) i dymki, przyprawiamy solą (oszczędnie, bo bulion jest słony), pieprzem i sokiem z limonki. Gotujemy 6-7 minut. Wyjmujemy dymki łyżką cedzakową i wyrzucamy je. Zupę miksujemy na krem, dodając pesto. Jeśli trzeba, przyprawiamy do smaku przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation