Kuchnia

Jedzenie. Zupy

Szybka zupa z soczewicy - składniki:

czerwona soczewica - 200 gramów
pomidory - 2 sztuki
Bulionetka Domowa Wołowa Knorr - 2 sztuki
woda - 0.5 litra
cukier - 1 łyżka
ocet balsamiczny - 2 łyżki
cebula - 2 sztuki ząbki
czosnku - 3 sztuki
kwaśna śmietana - 4 łyżki
oliwa - 50 mililitrów

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 - W garnku podgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.
2 - Gdy cebula podsmaży się na złoto wlej wodę i dodaj soczewicę.
3 - Zupę zagotuj, dopraw bulionetką Knorr i gotuj ok. 20 minut aż soczewica zrobi się miękka.
4 - Teraz wlej pomidory i całość gotuj ponownie ok. 10 minut.
5 - Po tym czasie dopraw zupę cukrem i octem. Następnie zmiksuj na gładki krem. Podawaj z łyżką kwaśnej śmietany.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation