Kuchnia

Jedzenie. Zupy

Zupa krem z marchwi - Magazyn Kuchnia

(dla 2 osób)

Składniki
6 marchewek
1 duża cebula
2 ziemniaki
1/3 kostki masła
1 łyżeczka mieszanki przyprawy "5 smaków"
sól
500 ml bulionu lub wody
2 łyżki nasion słonecznika
1 łyżka ziaren kopru włoskiego
2 łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej
60 g koziego twarożku
Sposób przygotowania
Myjemy i obieramy warzywa, marchewkę kroimy w grube plastry, ziemniaki oraz cebulę - w kostkę. Cebulę szklimy na maśle, dodajmy przyprawy i jeszcze chwilę podsmażamy. Wrzucamy marchewkę oraz ziemniaki, zalewamy bulionem, zagotowujemy i dusimy 30 minut na niewielkim ogniu - do miękkości. Miksujemy i ewentualnie dosalamy. Prażymy na patelni ziarna słonecznika oraz kopru włoskiego, studzimy i mieszamy z solą morską. Każdą porcję zupy podajemy z łyżeczką koziego serka i posypujemy mieszanką ziaren.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation