Kuchnia

KUCHNIA ZE ŚWIATA

Gazpacho - kuchnia+

Składniki:
4 pomidory
1 zielony ogórek
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
3 ząbki czosnku
5 łyżek tartej bułki
3 łyżki oliwy
3 łyżki czerwonego octu winnego
150 ml wody
sól i pieprz

Przygotowanie:
Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie pokrój w ćwiartki. Z jednego pomidora usuń gniazda nasienne, pokrój go w drobną kosteczkę i odłóż do dekoracji. Paprykę czerwoną i żółtą pokrój tak samo w kostkę. Część papryki dodaj do pomidorów, a część odłóż do dekoracji. Do warzyw dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek oraz ogórek obrany i pokrojony również w kostkę. Około jedną łyżeczkę odłóż do dekoracji. Całość dopraw solą, pieprzem oraz oliwą i octem. Do wszystkiego dodaj 150 ml wody i bułkę tartą. Całość zmiksuj. Zupę podawaj w szklankach a na sam koniec posypuj odłożonymi, pokrojonymi w kostkę warzywami. Odstaw na godzinę do lodówki.

Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/gazpacho_8950.html#ixzz3DWP7Bbkt
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation