Kuchnia

KUCHNIA ZE ŚWIATA

składniki i przygotowanie:


Składniki:
1,5 kg polędwicy wołowej
100 g masła
2 łyżki mąki
200 g cebuli
500 g pieczarek
250 ml słodkiej gęstej śmietany
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz

Przygotowanie:
Pieczarki czyścimy i kroimy same kapelusze na ćwiartki. Polędwicę czyścimy z błon i kroimy na jednocentymetrowe paski. Wrzucamy je na rozgrzane masło i smażymy, mieszając. Gdy się zrumienią, dodajemy pokrojone pieczarki i pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę smażymy, przykrywamy, dusimy na małym ogniu do miękkości. Mięso oprószamy mąką, mieszamy, wlewamy śmietanę i ew. wywar z trzonków pieczarek, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, dusimy jeszcze 10-15 minut.


Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/boeuf-stroganow_5938.html#ixzz3DWF7j7cV
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation