Kuchnia

KUCHNIA ZE ŚWIATA

Mrożone brzoskwinie - kuchnia+

Mrożone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery Desery


składniki i przygotowanie:


miarka cukru
pół łyżeczki kwasu askorbinowego
8 brzoskwiń

Wlać do rondla pół litra wody, wsypać cukier. Gotować przez 5 minut, następnie dodać kwas askorbinowy. Pokroić brzoskwinie w plastry (obrane, jeśli kto woli) do wyparzonych słoików. Zalać całkowicie syropem. Zostawić trochę miejsca, gdyż zawartość rozszerzy się w zamrażarce. Zamrozić.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.


Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/mrozone-brzoskwinie_8681.html#ixzz3DWUnFqLp
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation