Kuchnia

KUCHNIA ZE ŚWIATA

Makaron pad thai

składniki i przygotowanie:


Składniki
100 g makaronu ryżowego
5 surowych krewetek
100 g smażonego tofu
1 jajko
50 g zmielonych orzeszków ziemnych
szczypior

Sos
50 g cukru
2 łyżki sosu sojowego
50 ml wody
50 ml ketchupu
olej

Dekoracja
ogórek
kapusta biała
szczypiorek

Przygotowanie
W rozgrzanym woku smażymy krewetki. Na boku woka smażymy rozbełtane jajko. Mieszamy, dodajemy pozostałe składniki: tofu, makaron ryżowy, orzeszki i szczypior. Na koniec wlewamy sos. Wszystko mieszamy i od razu podajemy. Danie dekorujemy białą kapustą, ogórkiem i szczypiorkiem.


Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/makaron-pad-thai_2753.html#ixzz3DWI48QwK
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation