Kuchnia

Dietka

Jaglanka z kurkumą i pomarańczami

Składniki na 2 - 4 porcje:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki mleka roślinnego lub wody
1 laska cynamonu
2 cm świeżego korzenia kurkumy startego na tarce lub 1/4 łyżeczki kurkumy, kupuję tutaj
szczypta soli morskiej
4 łyżki konfitury pomarańczowej
4 daktyle dobrej jakości
Przygotowanie:
Zagotować wrzątek. Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem, następnie wodę odcedzić i czynność powtórzyć.
Tak opłukaną kaszę zalać mlekiem, dodać cynamon wraz z kurkumą i szczyptą soli - gotować pod przykryciem na minimalnym ogniu do czasu, aż kasza wchłonie płyn, czyli około 15 minut.
Ciepłą kaszę nakładać do miseczek, na górę włożyć konfiturę pomarańczową i daktyle.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation