Kuchnia

Kuchnie Orientu

Wieprzowina i Kurczak po Chińsku

SKŁADNIKI :

300 g piersi z kurczaka, pokrojonej na drobne kawałki

350 g wieprzowiny, pokrojonej na cienkie paski

15 pieczarek, pokrojonych w ćwiartki

1 czerwona papryka, pokrojona w paski

60 ml sosu ostrygowego

2 łyżki jasnego sosu sojowego

1 średnia cebula, pokrojona w kostkę

2 łyżki oleju roślinnego

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej

1 łyżka wody

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Na początku w patelni wok rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Następnie wrzucamy kurczaka oraz wieprzowinę, smażymy mieszając około 2 minuty.

2. Po 2 minutach dodajemy 15 pieczarek, czerwoną paprykę oraz średnia cebulę. Całość smażymy do czasu, aż warzywa będą miękkie.

3. Po 3 minutach dodajemy sos sojowy oraz sos ostrygowy. Całość dusimy przez około 2 minuty cały czas mieszając.

4. W międzyczasie mieszamy 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej z jedną łyżką wody. Rozpuszczoną skrobię wlewamy do patelni wok, po czym mieszamy. Po minucie smażenia, chińskie danie jest gotowe. Smacznego :)


http://www.chinskieprzepisy.pl/kuchnia-chinska/wieprzowina-i-kurczak-po-chinsku
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation