Kuchnia

Kuchnie Orientu

Wieprzowina Tonkatsu

Składniki:

30 dag schabu środkowego
2 jajka
5 dag czerstwej bułki pszennej (bez skórki)
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Sos tonkatsu:

100 ml ciemnego sosu sojowego
50 ml keczupu
1 łyżka cukru

Schab pokroić na cienkie plastry, ponacinać górną warstwę z tłuszczykiem. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Bułkę zmielić w malakserze, przesypać na talerz. Na drugi talerz wbić jajka. Plasterki mięsa panierować w jajku i w bułce i smażyć na złoty kolor. Potem pokroić w paseczki 1,5 cm. Przygotować sos tonkatsu mieszając wszystkie składniki. Podawać do mięsa.

http://smaczniezjoanna.blox.pl/tagi_b/163555/tonkatsu.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation