Kuchnia

babeczki

Waniliowe babeczki z czekoladowymi kuleczkami
PRZEPIS
Składniki:
składniki suche:

2 szkl mąki
3/4 szkl cukru (jesli nie dekoruję babeczek ani nie dodadę białej czekolady czy innych dodatkowych slodkich skladnikow do ciasta – dodaję szklankę cukru)
aromat waniliowy lub cukier wanilinowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia

składniki mokre:

1 szkl mleka
1 jajko
100 g roztopionego ale schlodzonego masła

inne:

kuleczki czekoladowe (np. Nesquik)
krem waniliowy lub bita śmietana

Przygotowanie:

Wymieszać osobno składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, niedokładnie, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.
Ciasto przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 3/4 objętości. Wrzucić czekoladowe kuleczki.
Piec w ok 180-200 °C przez 15-20 min.
Wystudzić i udekorować kremem waniliowym lub bitą śmietaną a następnie posypać kuleczkami czekoladowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation