Kuchnia

Kuchnia - przepisy

Argentyńskie gnocchi

4 szklanki mleka
1,5 szklanki kaszy manny
1/2 szklanki pokrojonego w kostkę masła
1 szklanka kwaśnej śmietany
3/4 szklanki startego parmezanu
1/2 szklanki posiekanych orzechów pecan lub włoskich
sól
gałka muszkatołowa
2 żółtka

Zagotuj mleko. Powoli, ciągle mieszając drewnianą łyżką, wsypuj kaszę mannę. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj masło, pół szklanki parmezanu, śmietanę, orzechy, szczyptę gałki i żółtka. Wymieszaj, posól. Masę rozsmaruj na stolnicy, wytnij kółeczka (np. szklanką), posyp resztą parmezanu. Gnocchi ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, piecz na złoty kolor w temp. 175°C (20 minut).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation