Kuchnia

Kuchnia - przepisy

Brownie jaglane

pół szkl kaszy jaglanej
szkl wrzącej wody (do ugotowania kaszy)
szczypta soli
3 jajka
50 ml oleju – dałam oliwę
pół szklanki śmietany kremówki 30%
szkl cukru
pół szklanki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
aszę zalej wrzącą wodą, dodaj sól i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, aż kasza wchłonie całą wodę i będzie miękka. Odstaw kaszę do wystudzenia, a następnie zmiksuj w malakserze lub blenderem.
Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem do wypieków.
Na wierzchu ułóż wybrane dodatki: orzechy lub owoce.
Piecz w 180°C przez 45-55 minut, do suchego patyczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation