Kuchnia

Kuchnia - przepisy

Afrykański gulasz wołowy z ryżem

Składniki:
1 kg wołowiny na gulasz
100 g suszonych śliwek
100 g suszonych moreli
0,5 kg bakłażanów
0,5 kg marchwi
0,5 kg cebuli
1 główka czosnku
1 szklanka melasy jabłkowo-buraczanej
1 łyżka kminu rzymskiego w ziarnach
1 czubata łyżka curry
1 łyżka mielonego korzenia lukrecji
1 ostra papryczka chilli
olej do smażenia
sól do smaku
1 szklanka ryżu czarnego
1 szklanka ryżu dzikiego
1 szklanka ryżu białego

Przygotowanie:
Pokrój mięso w dużą kostkę i podsmaż je w dużym garnku. Dodaj wszystkie przyprawy, owoce, melasę, obrany czosnek oraz warzywa obrane i pokrojone na większe kawałki. Wszystko duś na małym ogniu przez co najmniej 2 godziny. Gulasz im dłużej się gotuje tym jest lepszy.
Ryż ugotuj na sypko każdy z osobna, poczym wymieszaj. Dziki ryż wymaga dłuższego gotowania.

Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/afrykanski-gulasz-wolowy_6810.html#ixzz3XYSuedm9
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation