Kuchnia

Kuchnia - przepisy

Rogaliki drożdżowe z jabłkiem

Ciasto drożdżowe na rogaliki:
0,5 kg mąki,
50 g drożdży,
cukier wanilinowy,
mała śmietana,
margaryna,
3 żółtka.

Nadzienie do rogalików:
5 dużych jabłek,
3 białka,
cukier do posypania.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść ciasto.
Rozwałkować i wycinać szklanką koła jak na pierogi.
Jabłka obrać i podzielić na 8. Na każde koło układać jabłka i zlepiać jak pierogi.
Układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odległość (bo wyrosną).
Białka rozbić, smarować wierzch rogalików i posypać cukrem.
Piec na złoty kolor w temp. 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation