Kuchnia

Pyszności z kaszy jaglanej

Wysoko proteinowe placki jaglane z płatkami migdałów i żurawiną!

Chyba nie ma wątpliwości co jutro jemy na śniadanie? ;) ;) ;)



Wartości odżywcze w porcji:

Białko: 33,1g

Tłuszcze: 18,3g

Węglowodany: 78,1g

Kalorie: 596





Składniki:

- 4 białka jaja

- 1 żółtko jaja

- mąka jaglana 40g

- płatki owsiane błyskawiczne 40g

- płatki migdałów 15g

- suszona żurawina 15g

- aromat migdałowy do ciast

- łyżeczka syropu z agawy/miodu





Przygotowanie jak zwykle bardzo proste:

1) Białka i żółtka roztrzepujemy w misce. Dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Uzyskana masa powinna być dosyć gęsta.

2) Na rozgrzanym teflonie pokrytym kilkoma kroplami oleju rzepakowego (roztartymi papierowym ręcznikiem) formujemy 3-4 placki i smażymy na minimalnym ogniu.

3) Gdy wierzch naszych placków trochę się zetnie, obracamy i smażymy jeszcze przez kilka minut. Gotowe ;)



Polecam podawać z jogurtem naturalnym/greckim light. Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation