Kuchnia

Pyszności z kaszy jaglanej

JAGLANO - CIECIERZYCOWY SER ŻÓŁTY

SKŁADNIKI:

- pół szklanki kaszy jaglanej
- szklanka mąki z ciecierzycy
- 2 szklanki wody
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych

WYKONANIE:

- kaszę jaglaną ugotować w wodzie do jej rozklejenia, wystudzić i dokładnie zmiksować dokładnie blenderem. kasza po wystudzeniu jest sucha i mpcno zbita.
- mąkę rozrobić z 1 szklanką wody
- do garnka wlać 1 szklankę wody i zmiksowaną kaszę, zagotować i dodać mąkę z wodą. Gotować na małym ogniu przez ok 5 minut
- do gęstej masy dodać płatki drożdżowe, roztarty z solą czosnek oraz sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszać
- formę wysmarować cienko oliwą i wylać masę. Odstawić do wystygnięcia a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin (do ścięcia się masy)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation