Kuchnia

Bakłażany

Bakłażan z kuskusem

Składniki

1 szklanka kaszki kuskus
1 bakłażan
zioła: pietruszka, szczypiorek, oregano
1 czerwona papryka
parmezan
przyprawy: sól i pieprz
oliwa z oliwek




Przygotowanie

Przygotować kuskus wg przepisu na opakowaniu i odstawić na 5 min. Zioła posiekać i dodać drobno pokrojoną paprykę, następnie kilka kropel oliwy i wymieszać. Bakłażana pokroić wzdłuż na dość cienkie plastry i posmarować oliwą. Rozgrzać grill lub patelnię grillową i grillować plastry po kilka minut z każdej strony. Ułożyć na talerzu grillowane plastry bakłażana i posmarować je ziołami zmieszanymi z papryką i przyprawami. Na wierzch nałożyć kuskus, który w międzyczasie powinien był wchłonąć wodę. Całość posypać startym parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation