Kuchnia

Bakłażany

Bakłażanowa zapiekanka z fetą
bakłażan - 600 gramów Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 3 łyżki śmietana 18 % - 1 szklanka oliwki - 200 gramów ser feta - 1 opakowanie natka pietruszki - 1 pęczek Ketchup Hellmann’s Łagodny - 3 łyżki jajko - 2 sztuki oliwa z oliwek - 1 łyżka bułka tarta - 2 łyżki pieprz do smaku gałka muszkatołowa

.Bakłażana pokrój w plastry, oprósz przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut. Po tym czasie osusz plastry ręcznikiem papierowym.
Oliwki pokrój na połówki, natkę pietruszki posiekaj. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i oprósz bułką tartą. Ułóż bakłażana, a na niego oliwki.
Śmietanę wymieszaj z jajkami, dopraw pieprzem, odrobiną soli i gałką muszkatołową. Sosem zalej zapiekankę.
Posyp na wierzchu natką pietruszki. Ketchup rozłóż równomiernie na powierzchni zapiekanki i obłóż pokruszoną fetą. Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz przez 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation