Kuchnia

JEDZONKO RÓŻNE

Rolada serowa
Dosyć często ją robię a jakoś tak się złożyło, że nie opublikowałam jej na blogu. Jeśli chodzi o farsz do rolady to możemy eksperymentować i dodawać swoje ulubione składniki. Ja nie trzymam się konkretnej reguły, po prostu co mam to dodaję.

Rolada serowa podana na talerzyku z kolekcji Ibiza Porcelana Bogucice.
Składniki:
400 g sera żółtego w kawałku (hermetycznie pakowany)
100 g serka topionego z słonecznikiem
2 ogórki konserwowe
1 jajko ugotowane na twardo
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
1 łyżka majonezu
kawałek czerwonej papryki
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Farsz: serek topiony przełożyć do miseczki dodać majonez i rozetrzeć. Ogórki, jajko i paprykę pokroić w drobną kostkę i razem z szczypiorkiem dodać do serka.Wymieszać i doprawić do smaku.
Ser w foli włożyć do wody i na średnim ogniu podgrzewać (nie gotować) około 20 minut (zależy od sera)do momentu aż ser będzie mięciutki. Od czasu do czasu ser odwrócić by równo się nagrzewał. Gorący ser przełożyć na papier do pieczenia i rozwałkować na prostokąt o grubości około 0,5 centymetra. Rozłożyć farsz i zwinąć roladę. Roladę owinąć w papier na którym był rozwałkowany ser i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation